Γυαλιά ηλίου ο μοναδικός τρόπος για να υπερασπιστούμε τα μάτια μας


Όπως ο υπερβολικός ήλιος μπορεί να βλάψει το δέρμα, έτσι και τα μάτια πρέπει να προστατεύονται απο την υπερβολική έκθεση σε υπεριώδεις ακτίνες. 

Το φίλτρο που τοποθετούμε μεταξύ αυτών των ακτινών και του ματιού είναι ο φακός, το οποίο επομένως πρέπει να είναι καλής ποιότητας. Βραχυπρόθεσμα με την έκθεση του ματιού στον ήλιο φορώντας κακής ποιότητας φακούς, οι κύριοι κίνδυνοι που ελλοχεύουν μπορεί να είναι επιπεφυκίτιδα, κερατίτιδα ή ξηροφθαλμία, ενώ μακροπρόθεσμα μπορούν να ευνοήσουν την έναρξη πρώιμου καταρράκτη. 

Επομένως για να προστατευθείτε, αρκεί να φοράτε γυαλιά ηλίου καλής ποιότητας. Πολλά συζητιούνται για την ζημία που προκαλείται απο τον ήλιο στο δέρμα, αλλά εξακολουθεί να δίνεται λίγη προσοχή στην προστασία των ματιών.

Γι΄αυτό τον λόγο, συνιστούμε πάντα να βασίζεστε σε επιστημονικές συμβουλές απο έναν αξιόπιστο οπτικό. Μερικά φίλτρα στην πραγματικότητα μπορεί να είναι πιο κατάλληλα για οδήγηση, άλλα για χίονι κτλ. Τα γυαλιά ηλίου που βρίσκουμε σε σταντ σε σουπερ μαρκετ ή πολύ φθηνά συνήθως είναι χωρίς προστατευτικά φίλτρα, επιτρέποντας στις ακτίνες να διεισδύσουν στο μάτι. 

Έτσι λοιπόν αντιλαμβανόμαστε πως πρέπει να προσέχουμε πέρα από την μόδα και το στυλ, τους φακούς των γυαλιών μας, διότι το μάτι είναι ένα όργανο που αν υποστεί ζημιά δυστυχώς δεν διορθώνεται. Δεν είναι τυχαία η έκφραση "το προσέχω σαν τα μάτια μου " για αντικείμενα αξίας . 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τέλος τα θαμπά γυαλιά λόγω μάσκας !!