Τι να προσέξετε, για να έχετε τα γυαλιά σας σε άριστη κατάσταση όλο το καλοκαίρι




Το καλοκαίρι έφτασε και όλοι έχουμε ανάγκη την προστασία των ματιών μας απο τον ήλιο. Τι θα πρέπει να προσέξουμε όμως ώστε να κρατήσουμε τα αγαπημένα μας γυαλιά ηλίου σε άριστη κατάσταση; Θα πρέπει η άμμος να παραμείνει στα πόδια μας, η θάλασσα στον ορίζοντα και η μυρωδιά του αλατιού στον αέρα. Αν δεν τα δώσουμε σημασία δυστυχώς μπορεί να έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις κατα την επιστροφή μας στο σπίτι. Δηλαδή χαλασμένα γυαλιά, γδαρμένους φακούς και λαδωμένα με αντιηλιακές κρέμες. 

Όταν λοιπόν δεν τα φοράτε καλά είναι να τα τοποθετείτε στην θήκη τους και να τα φυλάσσετε σε σκιερό μέρος προκειμένου να αποφύγετε παραμορφώσεις του σκελετού καθώς και φθορά των φακών απο τις υψηλές θερμοκρασίες. Μην μπείτε στον πειρασμό να τα καθαρίσετε με ένα κομμάτι ρούχου, παρα μόνο να τα ξεπλένετε καλά με νερό πρώτα και ένα καθαρό πανί. 

Όταν επιστρέφουμε σπίτι φροντίζουμε να τα πλύνουμε με υγρό σαπούνι και νερό και κατόπιν με όποιο καθαριστικό μας έχει προτείνει ο οπτικός μας, προκειμένου να αποφύγουμε την φθορά των φακών απο το αλάτι που έχει καθίσει πάνω στον φακό και μπορεί να καταστρέψει τις επιστρώσεις αλλά και να τον χαράξει.Για να τα σκουπίσουμε αποφεύγουμε τα χαρτιά κουζίνας και τα χαρτομάντηλα χρησιμοποιόντας τα ειδικά πανάκια μικροινών. 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τέλος τα θαμπά γυαλιά λόγω μάσκας !!